Det ambulante forløb er et tilbud til borgere, som er - eller er ved at være færdig med et rehabiliterings- eller genoptræningsophold på Bo- og rehabiliteringscenter Lunden, hvor der er et ønske om at vurdere og afprøve udslusning til eget hjem inden endelig udskrivelse. I det ambulante forløb har borgeren endnu behov for intensiv træning i et omfang, men kan mange ting selv. I den periode kan der være fokus på den psykosociale tilpasningsproces uden for Bo- og rehabiliteringscenter Lunden, samt træning af ADL i hjemmets miljø. Et miljøskifte kan nemlig sagtens opleves som en hindring eller udfordring, fordi ting og sager ligger nye steder, eller skal ske i en anden rækkefølge. Hjernen skal tænke nye sammenhænge og kommer hermed på overarbejde igen.
Eksempler kan være, at borgeren er på Bo- og rehabiliteringscenter Lunden hver anden dag ugens første 2-5 dage, eller kommer i dagtimerne på hverdage og udfører trænings- og aktivitetsindsatser, og derefter tager hjem. Det giver mulighed for, at overgangen bliver så hensigtsmæssig for borgeren og pårørende som muligt. Forløbet kan også tilbydes, hvis borgeren kommer fra sygehus, eller midlertidige pladser, og godt kan fungere i hjemmet, men har brug for intensiv træning, for at genvinde flest mulige funktioner, fysisk, psykisk, kognitivt og socialt.
Sideløbende kan der pågå tilpasning af de støttefunktioner, der skal være på plads i hjemmet inden udskrivelse. Der kan også være forhold ved boligen, som skal tilrettes inden udskrivelse, som gelændere, ramper eller andre hjælpemidler.