Svaret herpå kan både være ja og nej. Afhængigt af, hvor omfattende skaden er, hvor i hjernen skaden er, samt hvilke funktioner der er ramt, kan der være forskellig potentiale for forbedring og genvinding af funktioner og evner.
Når genoptræning og rehabiliteringsforløbet er ovre vil fremgangen formentlig opleves som mindre tydelig. Ifølge Sundhedsstyrelsen ses den største fremgang inden for det første år efter skaden. Det afhænger også af motivationen for at genvinde tidligere funktioner, så man kan nå de ønsker, håb og drømme man har i livet – det vil vi her på Bo- og rehabiliteringscenter Lunden gerne hjælpe til.
Spørgsmålene i starten af et hjerneskadeforløb er mange for både dig, som har en hjerneskade, og for dine pårørende. Vi vil her på siden prøve at besvare nogle af spørgsmålene, men henviser også til, at du gennem dit forløb hos os, stiller de spørgsmål, du har brug for svar på.
Ofte vil en hjerneskade gøre det svært at huske og forstå hele forløbet, fra skaden sker til rehabiliteringsforløbet slutter. For pårørende kan det være uoverskueligt og svært både at håndtere egen krise og sorg samtidig med, at der er en masse, der skal koordineres med sygehus, sagsbehandler fra kommunen og rehabiliteringscenter. Det er er derfor vigtigt at kunne søge hjælp og sparring i hele processen, som kan vare alt fra uger til år og ændre det hverdagsliv, som man har været vant til.
Under fanen Tilbud til pårørende kan du finde links til diverse foreninger og informationskilder, som både henvender sig til personer med hjerneskade og pårørende.