Følge-hjem ordning

I forbindelse med udskrivelse fra Bo- og rehabiliteringscenter Lunden kan vi tilbyde at følge borgeren helt hjem.

Personalet starter allerede planlægning af udskrivelsesfasen, når borgeren kommer til Lunden, da ønsker, håb og drømme om boligform ofte er et mål for borgeren. Det er derved vejledende for hele rehabiliterings- og træningsindsatsen under rehabiliteringsforløbet. Vi tager ofte med borgeren hjem på visit i starten af opholdet på Lunden, for sammen med borgeren at undersøge muligheder og udfordringer, som der skal tages højde for ved udskrivelsen. Derved vil der være tid til at forbedre, tage højde for eller fjerne hindringer, således borgeren oplever en glidende overgang fra Bo- og rehabiliteringscenter Lunden til sit hjem. Når både fagfolk og borgeren vurderer og mærker de fysiske rammer, afdækkes om den ønskede boligform kan være en fremtidig bolig for borgeren. Det vil ofte først vise sig senere i forløbet, hvad der er muligt ift. til borgerens genvinding af funktioner.

Ved at bringe hjemmets rammer i spil, kan hjemmetræning under rehabiliteringsopholdet også planlægges, således træning udføres i borgerens eget miljø hvis muligt.

Følge-hjem ordningen kan bestå i flere hele dage eller timer, der planlægges som 1-1 med borgeren. Afhængigt af behovet, kan det tilvælges i situationer, hvor et ambulant forløb ikke er hensigtsmæssig.

Vi er fleksible i opgaveløsningen og går langt for den enkeltes borgers behov, derfor er geografi heller ikke en begrænsning.

Den borgerrettede følge-hjem ordning muliggør også, at det personale, som fremtidigt skal træne, hjælpe og støtte borgeren, kan få undervisning i den individspecifikke ADL og træning på Lunden eller i borgerens hjem, for at sikre en glidende overgang og opgave-overlevering.

vQUvIlF4