Et genoptræningsforløb på avanceret niveau er et midlertidig bo- og træningsophold til borgere, som grundet erhvervet hjerneskade ved sygdom eller ulykke, har behov for et målrettet og intensivt genoptrænings og rehabiliteringsforløb. Målgruppen er voksne med hjerneskade, som har funktionstab af væsentlig betydning, eller hvor der har været komplikationer i forbindelse med sygehusopholdet forinden.
Forløbet sker i trygge og strukturerede rammer med de rette neurofaglige, socialpædagogiske, kommunikative og sundhedsmæssige kompetencer udført af fysio- og ergoterapeuter, pædagoger, audiologopæd, samt sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter. Forløbet koordineres tværfagligt og der arbejdes med en neuropædagogisk og rehabiliterende tilgang.
Genoptræningsforløbet tager udgangspunkt i borgerens ressourcer baseret på dennes ønsker, håb og drømme, samt en eventuelt lægeordineret genoptræningsplan fra sygehuset. Der arbejdes frem mod at borgeren genvinder flest mulige funktioner og evner under opholdet, samt afslutningsvis afklaring af funktionsniveau og muligheder i hverdagslivet efter opholdet.
Opholdet bevilliges som et genoptræningsforløb på avanceret niveau gennem visitation og betalingstilsagn af hjemkommunen. Ved genoptræningsplan visiteres borgeren til Sundhedslovens §140 og Servicelovens §107. Hvis der ikke er en genoptræningsplan, visiteres borgeren til et midlertidigt ophold under §107 Servicelov.