Borgeren inddrages i kendte hverdagsaktiviteter og ADL (almindelig daglig levevis). Vi bruger almindelige hverdagssituationer for at genoptræne eller vedligeholde funktioner i rette kontekst og miljø, og for at skabe en større motivation hos borgeren, idet formålet bliver mere tydeligt.
Vi tror på, at det borgeren kan selv, skal de selv, under hensyntagen til borgerens energiforvaltning og ressourcer.
Ved at træne funktionsrettet og kontekstspecifikt stimuleres reorganiseringen i hjernen. Når praksis er meningsfuld og betydningsfuld for borgeren, skaber det en øget indre motivation og aktiv deltagelse i aktiviteten. Derved skabes et bedre udgangspunkt for (gen)indlæring.
Vi træner og støtter borgeren i de hverdagsaktiviteter, der giver mening for dem. Det kan være praktiske gøremål såsom madlavning, tøjvask, indkøb eller rengøring, men også deltagelse i musik og fællessang eller pasning af drivhuset. Borgerne inddrages løbende i årets begivenheder eksempelvis pyntning af juletræ, Sct. Hans og diverse konkurrencer og events afholdt på Lunden.
Der trænes specifikt i egen lejlighed i forbindelse med morgen ADL såsom bad og påklædning, hvor fokus er at inddrage borgeren så meget som muligt for øget selvstændighed.
Vi har en udelivsgruppe, hvor omdrejningspunktet er udendørsaktiviteter såsom bålhygge, køkkenhave eller ture ud i naturen.