Længerevarende eller varigt botilbud (§105/85, §108)

En længerevarende eller varig bolig  i Lundbo (§105 og §108), kan bevilges til borgere, som grundet hjerneskade har flere komplekse fysiske, kognitive, psykiske eller sociale behov for vedligeholdende træning og hjælp og støtte til almindelig daglig livsførelse (ADL). Fagligt arbejdes der både rehabiliterende og neuropædagogisk, således borgeren bliver mødt, hvor denne er. Opholdet i den længerevarende bolig starter typisk, når borgeren er i den stabile vedholdende fase af rehabiliteringsforløbet, enten efter et forløb i rehabiliteringen, eller når der er en ledig bolig, som kan bevilges.

I Lundbo arbejdes videre med hjernens genvundet kapacitet i det komplicerede samspil mellem krop, hjerne og miljø. Tilgangen er stadig helhedsorienteret og biopsykosocial med fokus på borgens ønsker, håb og drømme for at opnå det gode liv.

Opholdet bevilliges som en bolig gennem visitation og betalingstilsagn af hjemkommunen.

Boligen består af køkken og stue i ét, et soveværelse og et handicapvenligt badeværelse. Der er lift i alle lejligheder, samt i de fleste af Lundens borgerrettede lokaler.

Bo- og rehabiliteringscenter Lunden tilbyder en masse hverdagsaktiviteter, som cykelture, gåture i Lundens grønne omgivelser, drivhus og planter, spil og sang. Flere gange i året og ved diverse højtider, arrangeres events på Lunden – se årshjul for aktiviteter på Bo- og rehabiliteringscenter Lunden nedenfor.

DSC01501-Pano

Hverdagsliv og træning

Hverdagsliv

Borgerens hverdagsliv og rutiner følger en individuel tilpasset døgnrytmeplan med en tydelig genkendelig struktur. Deri fremgår alle de almindelige daglige gøremål, som f.eks. at stå op, personlig hygiejne, af- og påklædning, spisning, hvil/hjernepause, lejringer og aktiviteter. Her er det også angivet, hvis der er særlige behov, der skal tages hensyn til. Borgerne er selv med til at bestemme, hvornår de laver hvilke aktiviteter og om de ønsker det i samvær med andre eller ønsker at sidde selv, eller med en fra personalet.

Vedligeholdende træning

Ud fra borgerens døgnrytmeplan laves et ugeskema, som tydeliggør den specifikke træning for ugens dage ved fysio- og ergoterapeuter samt evt. logopæd. Af skemaet fremgår det også, hvis der er fokus på træning i indkøb, madlavning, tøjvask, selvtræning, aftaler ud af huset og besøg etc.
Hvis det er en del af borgerens behov, vil pædagogiske og sundhedsfaglige indsatser også være planlagt her. Herudover fungerer skemaet som en informationsplatform mellem borger, fagfolk og pårørende, hvor angivelse af træning, hvil og besøg fremgår.

Bo- og rehabiliteringscenter Lunden er beliggende i et naturskønt område, med skønne udearealer som skov, natur og haver. Her er mulighed for at borgere og pårørende kan nyde samværet ude såvel som inde.

For mere viden om de forskellige terapeutiske indsatser klik herunder.

uY_qQrtA