Tilbud til pårørende

Opfølgningsmøder

Hvis borgeren det, vil du som nærmeste pårørende blive inviteret med til de opfølgningsmøder, der bliver afholdt i forløbet sammen med borgeren, det faglige team her fra Lunden samt sagsbehandler fra hjemkommunen.

Der kan være forhold, som også kan få betydning for din hverdag som pårørende.

Indskrivningsmødet: I løbet af de første 14 dage vil du også blive tilbudt at deltage i indskrivningsmødet. Her drøftes de mål, som udspringer af borgerens ønsker, håb og drømme. Det er også her, vores kendskab til personen er mindst, men hvor du/I kan hjælpe.

Kontinuerlige opfølgningsmøder: Gennem forløbet afholdes der løbende opfølgningsmøder.

For borgere i rehabiliteringsafdelingen er det ca. hver 8. uge, nogle gange med mere tid imellem.

For borgere i Lundbo er det 1 gang i året med mindre borgerens behov ændrer sig.

Hjemkommunen udfylder en dagsorden til hvert møde, og personalet fra Lunden inviterer dig/jer.

 

Løbende vejledning

Det vil være naturligt, at der dukker spørgsmål op undervejs i forløbet. I er altid velkommen til at spørge eller samle spørgsmål sammen, så kan vi løbende vejlede jer. Måske et eller flere af spørgsmålene egner sig til drøftelse på et opfølgningsmøde.

Hjerneskaden sker ikke kun for den ramte, men også for dig som pårørende, som også kan være i krise og sorg over at have mistet en del af en person. Du/I har også mistet et fællesskab, som du før har delt og holdt af, - et hverdagsliv med rutiner og fælles indhold, en medspiller i livet, som var med til at holde hus og have eller, som man havde planer om skulle blive den person, som resten af livet skulle deles med.

Du oplever måske en usikkerhed i, hvad det er, der bliver resultatet af rehabiliteringen og om du kan være i det. På samme tid holder du ved og ud, fordi alle forventninger fra systemet inddrager dig, og du oplever, at du koordinerer og sørger for de rigtige informationer, kommer de rette steder hen.

Alt dette og meget mere, anerkender vi er svært og det er okay at sige det – det er okay at spørge, når der er noget, der svært at forstå.

Udvid netværket

Udvid netværket og brug naboer, venner, kolleger og familie. Netværket skal være som et stillads – et støtte- og sikkerhedsnet - dette gælder både for borgeren i fokus, men også for dig som pårørende.

Vores anbefalinger

  • Vær åben for forandringer - der kan ske meget eller meget lidt.
  • Hav tålmodighed
  • Aflast dig selv, find et sted at oplade dig selv og hav omsorg for dig selv
  • Spørg og spørg igen.

Links til nyttige informationskanaler og foreninger

Herunder har vi samlet direkte links til troværdige hjemmesider med information om hjerneskade og information tilsigtet pårørende.

Leje af hytten Natursuiten på Lunden

Lunden råder over en natursuite, som man som pårørende har mulighed for at benytte sig af. Natursuiten består af et stort rum med mini-køkken, 4 sovepladser og et rummeligt badeværelse med håndvask, toilet og bad.

Retningslinje for leje af natursuiten kan du se her: